ACORD din 17 decembrie 1968

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 69 din 24 iunie 1969
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAORDIN 2167 19/12/2012
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAORDIN 2167 19/12/2012

între guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul federal al Republicii Austria privind desfiinţarea vizelor



Guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul federal al Republicii Austria, în dorinţa de a dezvolta relaţiile dintre cele doua state, au hotărît sa încheie prezentul acord pentru a facilita în mod reciproc călătoriile cetăţenilor lor.În acest scop, guvernele statelor contractante şi-au numit împuterniciţii lor:guvernul Republicii Socialiste România, pe domnul Gheorghe Pele, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar,guvernul federal al Republicii Austria, pe domnul dr. Kurt Waldheim, ministru federal pentru afaceri externe, care, după schimbul împuternicirilor lor găsite în buna şi cuvenită forma,au convenit asupra următoarelor: + 
Articolul 1Cetăţenii fiecărui stat contractant pot tranzita sau intra pe teritoriul celuilalt stat contractant pentru o şedere temporară, fără viza acestuia, în condiţiile prezentului acord.
 + 
Articolul 2Cetăţenii fiecărui stat contractant, titulari de paşapoarte diplomatice valabile, pot tranzita sau intra şi rămîne pe teritoriul celuilalt stat contractant, fără viza acestuia, pentru o şedere care nu depăşeşte 6 luni.Dacă aceştia sînt membri ai misiunii diplomatice, ai unui oficiu consular al unuia dintre statele contractante pe teritoriul celuilalt stat contractant sau reprezentanţi la organizaţii internaţionale cu sediul pe teritoriul acestui stat, pot rămîne acolo pe toată durata misiunii lor.
 + 
Articolul 3Cetăţenii fiecărui stat contractant, titulari de paşapoarte de serviciu valabile, pot tranzita sau intra şi rămîne pe teritoriul celuilalt stat contractant, fără viza acestuia, pentru o şedere care nu depăşeşte 3 luni.Dacă aceştia sînt membri ai misiunii diplomatice, ai unui oficiu consular al unuia dintre statele contractante, reprezentanţi la organizaţii internaţionale sau pentru îndeplinirea altor sarcini oficiale cu caracter permanent pe teritoriul celuilalt stat contractant, pot rămîne acolo pe toată durata misiunii lor.
 + 
Articolul 41. Cetăţenii fiecărui stat contractant titular de paşapoarte simple, valabile, pot tranzita sau intra şi rămîne pe teritoriul celuilalt stat contractant, ca turişti sau oameni de afaceri, fără viza acestuia, pentru o şedere care nu depăşeşte 3 luni.2. Dispoziţiile alineatului 1 al acestui articol se aplică de asemenea cetăţenilor statelor contractante care călătoresc în grup cu pasaport colectiv, valabil, cu condiţia ca pe lîngă acesta, cetăţenii români să fie posesori ai unui "Buletin de identitate", iar cetăţenii austrieci să fie posesori ai unui "Personalausweiss der Republik Osterreich".
 + 
Articolul 5Cetăţenii fiecărui stat contractant, titulari ai unuia din pasapoartele prevăzute la articolele 2, 3 şi 4 alineatul 1, care însoţesc şi trăiesc sub acelaşi acoperamint cu un membru al misiunii diplomatice, al unui oficiu consular, cu un reprezentant la o organizaţie internationala sau altă persoană aflată în misiune oficială permanenta pe teritoriul celuilalt stat contractant, pot intra fără viza şi rămîne pe teritoriul acestui stat pe toată durata misiunii.
 + 
Articolul 6În cazurile în care cetăţenii statelor contractante nu sînt scutiţi de viza conform prevederilor acestui acord, aceasta se va acorda la cerere, conform legislaţiei statelor contractante, şi cu scutire de taxe consulare.
 + 
Articolul 7Dispoziţiile legale ale statelor contractante privind şederea şi ieşirea străinilor nu sînt afectate de acest acord.De asemenea, nu este afectat dreptul statelor contractante de a refuza intrarea sau de a expulza pe cetăţenii celuilalt stat contractant din motive de securitate sau pentru periclitarea altor interese publice.Fiecare stat contractant va permite reintoarcerea pe teritoriul sau acelor persoane care au intrat pe teritoriul celuilalt stat contractant, fără viza, în condiţiile prezentului acord, ca titulari de paşapoarte valabile eliberate de autorităţile sale competente.
 + 
Articolul 8Cetăţenii fiecărui stat contractant pot trece frontiera celuilalt stat contractant prin toate punctele de frontieră deschise traficului internaţional de călători.
 + 
Articolul 9Fiecare stat contractant, din motive de securitate sau sănătate publică, poate suspenda temporar aplicarea acestui acord. Introducerea şi încetarea acestei măsuri se comunică în prealabil, pe cale diplomatică, celuilalt stat.
 + 
Articolul 10Prin intrarea în vigoare a acestui acord se abroga Acordul privind desfiinţarea vizelor, pentru posesorii de paşapoarte diplomatice, între Republica Socialistă România şi Republica Austria din 17 noiembrie 1965.
 + 
Articolul 11Prezentul acord s-a încheiat pe timp nelimitat şi intră în vigoare la 30 de zile de la data semnării.Fiecare stat contractant îl va putea denunta printr-o notificare prealabilă de 3 luni.Acordul a fost încheiat la Viena în ziua de 17 decembrie 1968, în doua exemplare originale, fiecare în limba română şi în limba germană, ambele texte avînd aceeaşi valoare.––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x