ACORD din 13 ianuarie 1970

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: CONSILIUL DE MINISTRI
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 101 din 10 august 1970
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAHG 979 25/06/2004
ART. 1MODIFICAT DEHOTARARE 1002 09/08/1971
ART. 1MODIFICAT DEACORD 28/06/1971
ART. 4MODIFICAT DEHOTARARE 1002 09/08/1971
ART. 4MODIFICAT DEACORD 28/06/1971
ANEXA 1COMPLETAT DEHOTARARE 1002 09/08/1971
ANEXA 1COMPLETAT DEACORD 28/06/1971
ANEXA 3MODIFICAT DEHOTARARE 1002 09/08/1971
ANEXA 3MODIFICAT DEACORD 28/06/1971
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAHG 979 25/06/2004
ActulAPROBAT DEHOTARARE 988 14/07/1970
ActulCONTINUT DEHOTARARE 988 14/07/1970
ART. 1MODIFICAT DEHOTARARE 1002 09/08/1971
ART. 1MODIFICAT DEACORD 28/06/1971
ART. 4MODIFICAT DEHOTARARE 1002 09/08/1971
ART. 4MODIFICAT DEACORD 28/06/1971
ANEXA 1COMPLETAT DEHOTARARE 1002 09/08/1971
ANEXA 1COMPLETAT DEACORD 28/06/1971
ANEXA 3MODIFICAT DEHOTARARE 1002 09/08/1971
ANEXA 3MODIFICAT DEACORD 28/06/1971

între guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind micul trafic de călători în zona de frontieră



Guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Republicii Socialiste Federative Iugoslavia,în dorinţa de a întări şi dezvolta în continuare relaţiile de prietenie dintre cele doua state, precum şi de a facilita călătoriile cetăţenilor lor domiciliaţi în zona micului trafic de frontieră,au convenit sa încheie prezentul acord.În acest scop, părţile au numit împuterniciţii lor:guvernul Republicii Socialiste România pe Eugen Luchian – şef de secţie la Consiliul de Miniştri;guvernul Republicii Socialiste Federative Iugoslavia pe Franjo Micetic – director în Secretariatul Federal pentru Afacerile Interne,care, după schimbul împuternicirilor găsite în buna şi cuvenită forma, au convenit asupra următoarelor: + 
Articolul 1Prin zona micului trafic de frontieră, în sensul prezentului acord, se înţelege fîşia de teritoriu care se întinde pe o adîncime de 15 km de o parte şi de alta de la linia frontierei de stat româno-iugoslave.La frontiera de apa, fîşia de teritoriu se măsoară de la malul apei.Zona micului trafic de frontieră cuprinde localităţile menţionate în anexa nr. I, care face parte integrantă din prezentul acord.
 + 
Articolul 2De prevederile prezentului acord beneficiază cetăţenii fiecărei părţi contractante cu domiciliul în zona micului, trafic de frontieră de pe teritoriul sau, care călătoresc în zona micului trafic de frontieră de pe teritoriul celeilalte părţi contractante.
 + 
Articolul 3Trecerea frontierei de stat, potrivit prezentului acord, se efectuează fără viza, pe baza permisului de trecere a frontierei eliberat în acest scop de către organele competente ale fiecărei părţi contractante.Copilul minor care, conform legislaţiei interne a fiecărei părţi contractante, nu are dreptul la buletin de identitate, va avea înscrise numele şi prenumele precum şi locul şi data naşterii în permisul de trecere a frontierei al unuia din părinţi sau al altui reprezentant legal; în cazul în care copilul minor călătoreşte singur, acesta va avea permis de trecere a frontierei.Forma şi conţinutul permisului de trecere a frontierei sînt prevăzute în anexa nr. II, care face parte integrantă din prezentul acord.
 + 
Articolul 4Permisul de trecere a frontierei da dreptul la patru călătorii pe an cu durata de pînă la şase zile de şedere pentru fiecare călătorie, în zona micului trafic de frontieră a celeilalte părţi contractante.În cazuri deosebite (naşteri, căsătorii, îmbolnăviri grave, decese), titularul permisului poate efectua, în cursul aceluiaşi an, şi alte călătorii.Durata şederii poate fi prelungită cu cel mult zece zile numai în cazuri deosebite (naşteri, căsătorii, îmbolnăviri grave, decese), de organele competente ale statului de reşedinţa. Termenul de valabilitate pentru care se eliberează permisul de trecere a frontierei se stabileşte în conformitate cu legislaţia interna a statului emitent.În cazul pierderii, dispariţiei sau distrugerii permisului de trecere a frontierei pe teritoriul celeilalte părţi contractante, titularul acestuia este obligat sa anunţe imediat faptul organelor competente ale statului de reşedinţa.În situaţiile prevăzute la alineatul precedent, organele competente vor elibera o dovadă din care să rezulte cele declarate, pe baza căreia persoana în cauza se va putea întoarce în ţara.
 + 
Articolul 5Posesorii permiselor de trecere a frontierei ai fiecărei părţi contractante pot trece frontiera, pe teritoriul celeilalte părţi contractante, prin punctele deschise traficului internaţional de călători şi prin punctele deschise pentru micul trafic de călători de la frontiera de stat româno -iugoslava. Înapoierea se poate face prin oricare din aceste puncte, cu condiţia ca titularul permisului, în deplasarea sa, sa nu depăşească zona micului trafic. Punctele deschise pentru micul trafic de călători sînt cele prevăzute în anexa nr. III, care face parte integrantă din prezentul acord.Trecerea frontierei prin punctele deschise micului trafic de călători se va efectua numai pe timpul zilei, între orele 8-16, ora Republicii Socialiste România şi 7-15, ora Republicii Socialiste Federative Iugoslavia. Prin punctele de frontieră deschise traficului internaţional de călători trecerea se poate face la orice ora.Trecerea frontierei de stat se va putea face pe jos sau cu orice mijloc de transport, cu excepţia celor cu tracţiune animala.Persoanele care trec frontiera în cadrul micului trafic de călători se vor supune controlului organelor de frontieră.
 + 
Articolul 6Cetăţenii care trec frontiera de stat în cadrul micului trafic de călători pot introduce şi scoate bunuri, cu respectarea legislaţiei interne a fiecărei părţi contractante.Efectele şi obiectele de uz personal necesare pe timpul călătoriei, precum şi mijloacele de transport, sînt scutite de taxe vamale pe teritoriul celeilalte părţi contractante, cu obligaţia scoaterii lor din ţara la plecare.În ceea ce priveşte introducerea şi scoaterea mijloacelor de plată, a metalelor preţioase şi a pietrelor preţioase, precum şi a obiectelor de arta sau cultural-ştiinţifice, se va aplica legislaţia interna a fiecărei părţi contractante.
 + 
Articolul 7Cetăţenii unei părţi contractante sînt obligaţi ca pe timpul şederii pe teritoriul celeilalte părţi contractante să respecte legile acesteia.Fiecare parte contractantă are dreptul sa refuze intrarea sau sa intrerupa şederea pe teritoriul sau cetăţenilor celeilalte părţi contractante, care încalcă prevederile prezentului acord sau legile sale interne.
 + 
Articolul 8În cazul apariţiei unor situaţii epidemiologice, epizootice, epifitii sau de alta natura în zona micului trafic de frontieră, trecerea în cadrul micului trafic de călători poate fi suspendată temporar. Partea contractantă pe teritoriul căreia s-a ivit o asemenea situaţie va informa de îndată, pe cale diplomatică, cealaltă parte contractantă despre introducerea, respectiv ridicarea unor asemenea măsuri.
 + 
Articolul 9Trecerea frontierei de stat cu ocazia unor sarbatori organizate pe teritoriul celeilalte părţi contractante se va efectua pe baza înţelegerilor bilaterale anuale, în afară călătoriilor prevăzute la articolul 4 al prezentului acord.
 + 
Articolul 10În scopul aplicării prevederilor prezentului acord, se instituie o comisie mixtă permanenta româno-iugoslava pentru micul trafic de călători în zona de frontieră compusa din opt membri.Fiecare parte contractantă va avea în comisie cîte patru membri numiţi de guvernul acesteia. Numele membrilor se va comunică pe cale diplomatică; în acelaşi mod se va proceda şi cu eventualele schimbări ale membrilor comisiei.În lucrările ei comisia poate folosi şi experţi.Comisia se va intilni o dată pe an alternativ în Republica Socialistă România şi Republica Socialistă Federativă Iugoslavia.Comisia va avea sarcina de a rezolva situaţiile care se vor ivi ca urmare a aplicării prezentului acord şi va adopta măsuri cu privire la îmbunătăţirea aplicării prevederilor acestuia.Comisia va întocmi la fiecare intilnire un proces-verbal, care va fi supus aprobării guvernelor celor două părţi contractante.Comisia va putea face şi propuneri privind îmbunătăţirea micului trafic de călători în zona de frontieră, care vor fi supuse aprobării guvernelor celor două părţi contractante. Comisia va adopta un regulament de funcţionare.
 + 
Articolul 11Prezentul acord va fi supus aprobării guvernului fiecărei părţi contractante şi va intra în vigoare la şaizeci de zile de la data schimbului de note prin care se confirma aprobarea lui.Prezentul acord s-a încheiat pe timp nelimitat şi va rămîne în vigoare încă şaizeci de zile de la data la care va fi denunţat, pe cale diplomatică, de una din părţile contractante. Acordul s-a încheiat la Belgrad la data de 13 ianuarie 1970, în doua exemplare originale, fiecare în limba română şi limba sirbo-croată, ambele texte avînd aceeaşi valoare.
 + 
Anexa 1Localităţile cuprinse în zona micului trafic de frontieră, potrivit articolului I alineatul 3 din acord, sînt următoarele:A. Pe teritoriul Republicii Socialiste România:JUDEŢUL TIMIS1) Comuna BEBA VECHE, cu satele:– Beba Veche– Cherestur– Pordeanu2) Comuna DUDESTII VECHI, cu satele:– Dudestii Vechi– Cheglevici– Colonia Bulgara– Valcani3) Oraşul SINNICOLAU MARE4) Comuna TEREMIA MARE, cu satele:– Teremia Mare– Nerau– Teremia Mica5) Comuna LOVRIN, cu satele:– Lovrin– Gottlob– Tomnstic– Vizejdia6) Comuna COMLOSU MARE, cu satele:– Comlosu Mare– Comlosu Mic– Lungă7) Comuna LENAUHEIM, cu satele:– Lenauheim– Bulgarus– Grabat8) Oraşul JIMBOLIA9) Comuna CARPINIS, cu satele:– Carpinis– Iecea Mare– Iecea Mica10) Comuna BILED, cu satele:– Biled– Sandra– Uihei11) Comuna CENEI, cu satele:– Cenei– Bobda– Checea12) Comuna SACALAZ, cu satele:– Beregsau Mare– Beregsau Mic13) Comuna UIVAR, cu satele:– Uivar– Iohanisfeld– Otelec– Pustiniş– Rauti– Sinmartinu Maghiar 14) Comuna PECIU NOU, cu satele:– Dinias– Sinmartinu Sirbesc15) Comuna FOENI, cu satele:– Foeni– Cruceni16) COMUNA GIULVAZ, cu satele:– Giulvaz– Crai Nou– Ivanda– Rudna17) Comuna GIERA, cu satele:– Giera– Granicerii– Toager18) Comuna CIACOVA, cu satele:– Ciacova– Gad– Ghilad– Macedonia19) Comuna BANLOC, cu satele:– Banloc– Dolat– Livezile– Ofsenita– Partos– Soca20) Comuna VOITEG, cu satul:– Voiteg21) Oraşul DETA, cu satul:– Opatita22) Comuna DENTA, cu satele:– Denta– Brestea– Rovinita Mare– Rovinita Mica23) Comuna MORAVITA, cu satele:– Moravita– Dejan– Gaiu Mic– Stamora Germană24) Comuna JAMU MARE, cu satele:– Jamu Mare– Clopodia– Ferendia– Gherman25) Comuna GATAIA, cu satele:– Berecuta– Birda– Butin– Minastire– Percosova– Singeorge– Semlacu Mare– Semlacu MicJUDEŢUL CARAS-SEVERIN1) Comuna FOROTIC, cu satele:– Forotic– Brezon– Comoriste– Surducu Mare2) Comuna TICVANIU MARE, cu satele:– Ticvaniu Mare– Cirnecea– Secaseni– Ticvaniu Mic3)Comuna VARADIA, cu satele:– Varadia– Mercina4) Comuna GRADINARI, cu satele:– Gradinari– Greoni5) Satul Brosteni din oraşul ORAVITA6) Comuna VRANI, cu satele:– Vrani– Ciortea– Iertof7) Comuna BERLISTE, cu satele:– Berliste– Iam– Milcoveni– Rusova Noua– Rusova Veche8) Comuna RACASDIA, cu satele:– Racasdia– Vraniut9) Comuna CIUCHICI, cu satele:– Ciuchici– Macoviste– Nicolint– Petrilova10) Comuna CICLOVA ROMÂNĂ, cu satele:– Ciclova Română– Ilidia– Socolari11) Comuna NAIDAS, cu satele:– Naidas– Lescovita12) Comuna SASCA MONTANĂ, cu satele:– Sasca Montană– Bogodint– Potoc– Sasca Română– Slatina-Nera13) Comuna CARBUNARI, cu satele:– Carbunari– Stinapari14) Comuna SOCOL, cu satele:– Socol– Bazias– Cîmpia– Pirneaura– Zlatita15) Comuna POJEJENA, cu satele:– Pojejena– Belobresca– Divici– Radimna– Susca16) Oraşul MOLDOVA NOUA, cu localităţile componente:– Moldova Noua– Macesti– Moldova Veche– Moldovita17) Comuna PESCARI, cu satele:– Pescari– Sfînta Elena18) Comuna GIRNIC, cu satele:– Girnic– Padina Matei19) Comuna SICHEVITA, cu satele:– Sichevita– Brestelnic– Camenita– Cirsie– Cracu Almaj– Crusovita– Curmatura– Frasinis– Gornea– Liborajdea– Lucacevat– Martinovat– Ogasu Podului– Streneac– Valea Orevita– Valea Ravensca– Valea Sichevitei– Zanou– Zasloane20) Comuna BERZASCA, cu satele:– Berzasca– Bigar– Cozla– Drencova– Liubcova21) Comuna SOPOTU NOU, cu satele:– Ravensca– Rachita– Valea Rachitei– Valea Roşie22) Comuna TOPLET, cu satele:– Toplet– BirzaJUDEŢUL MEHEDINTI1) Comuna SVINITA, cu satul:– Svinita2) Comuna PLAVISEVITA, cu satele:– Plavisevita– Baia Noua– Dubova– Eibenthal– Tisovita3) Comuna IESELNITA, cu satele:– Ieselnita– Ogradena4) Oraşul ORŞOVA, cu localităţile componente:– Orşova– Coramnic– Jupalnic– Tufari5) Comuna ILOVITA, cu satele:– Ilovita– Bahna– Moisesti6) Comuna CIRESU, cu satele:– Ciresu– Bunoaica– Negrusa7) Comuna GODEANU, cu satele:– Godeanu– Paunesti8) Municipiul TURNU SEVERIN, cu localităţile componente:– Turnu Severin– Ada-Kaleh– Gura Vaii– Dudasu Schelei– Schela Cladovei– Virciorova9) Comuna SIMIAN, suburbana a municipiului Turnu Severin, cu satele:– Simian– Cerneti– Dedovita Veche– Dedovita Noua– Dudasu– Erghevita– Poroina– Valea Copcii10) Comuna BREZNITA-OCOL, cu satele:– Breznita-Ocol– Jidostita– Magheru– Susita11) Comuna IZVORU BIRZII, cu satele:– Izvoru Birzii– Balotesti– Halinga– Putinei– Rascolesti– Schinteiesti– Schitu Topolnitei12) Comuna MALOVAT, cu satele:– Malovat– Bobaita– Colibasi– Lazu– Negresti– Pitulasi– 23 August13) Comuna HUSNICIOARA, cu satele:– Husnicioara– Alunisul– Baditesti– Borogea– Celnata– Dumbravita– Marmanu– Opranesti– Peri– Priboiesti– Selisteni14) Comuna HINOVA, cu satele:– Hinova– Bistrita– Cirjei– Ostrovu Corbului15) Comuna PRUNISOR, cu satele:– Prunisor– Arvatesti– Balota– Biltanele– Dragotesti– Fintina Domnească– Ghelmegioaia– Girnita– Gutu– Igiroasa– Mijarca– Prunaru– Zehaia16) Comuna LIVEZILE, cu satele:– Livezile– Izvoralu de Jos– Izvoru Anestilor– Petris– Valea Izvorului17) Satul MANU din comuna TIMNA18) Comuna POROINA MARE, cu satele:– Poroina Mare– Fintinile Negre– Sipotu19) Comuna ROGOVA, cu satele:– Rogova– Poroinita20) Oraşul VINJU MARE, cu satele:– Orevita Mare– Traian21) Comuna VINJULET, cu satele:– Vinjulet– Hotarani23) Comuna DEVESEL, cu satele:– Devesel– Batoti– Bistretu– Dunarea Mica– Scapau– Tismana23) Comuna BURILA MARE, cu satele:– Burila Mare– Crivina– Izvoru Frumos– Tiganasi– Vrancea24) Comuna GOGOSU, cu satele:– Gogosu– Balta Verde– Burila Mica– Ostrovu25) Comuna JIANA, cu satele:– Jiana– Cioroboreni– Danceu– Jiana Mare– Jiana Veche26) Comuna GRUIA, cu satele:– Gruia– Izvoarele– Poiana Gruii27) Comuna PATULELE, cu satele:– Patulele– Viasu28) Comuna PRISTOL, cu satele:– Pristol– Cozia29) Comuna GIRLA MARE, cu satele:– Girla Mare– VrataB. – Pe teritoriul Republicii Socialiste Federative Iugoslavia:Comuna NOVI KNZEVAC1. Banatsko Arandjelovo2. Djala3. Krstur4. Majdan5. Novi Knezevac6. Podlokanj7. RabeComuna COKA1. Vrbica2. Crna Bara3. Banatski Monoston4. Eoka5. Jadzovo6. SanadComuna KIKINDA1. Mokrin2. Nakovo3. Novi Kozarci4. Rusko Selo5. Sajan6. Idjos7. Banatsko Veliko Selo8. KikindaComuna NOVA CRNJA1. Srpska Crnja2. Radojevo3. Vojvoda Stepa4. Nova Crnja5. Velike Livade6. TobaComuna ZITISTE1. Medja2. Srpski Itebej3. Novi Itebej4. Hetin5. Begejci6. Visnjiaevo7. Cestereg8. Banatsko KaradjordjevoComuna SEEANJ1. Jasa Tomie2. Krajisnik3. Sutjeska4. Surjan5. Boka6. Seeanj7. Busenje8. KonakComuna PLANDISTE1. Markoviaevo2. Mileticevo3. Jermenovai4. Stări Lec5. Hajduiaa6. Duzine7. Velika Greda8. Banatski Sokolac9. Plandiste10. Barice11. Marghita12. Kupinik13. Veliki GaComuna VRSAC1. Vatin2. Vrsaeki Ritovi3. Mali Zam4. Veliko Srediste5. Malo Srediste6. Vrsac7. Pavlis8. Vlajkovac9. Ritisevo10. Gudurice11. Markovac12. Soeica13. Mesia14. Jablanka15. Kustilj16. Vojvodinci17. Straza18. Oresac19. Zagaica20. Patporanj21. PartaComuna BELA CRKVA1. Dobriaevo2. Eeska Selo3. Jasenovo4. Kajtasovo5. Dupljaja6. Grebenac7. Kruseica8. Kaludjerovo9. Bela Crkva10. Crvena Crkva11. Kusia12. Vraeev Gaj13. Banatska Subotica14. Banatska PalankaComuna VELIKO GRADISTE1. Ram2. Zatonje3. Biskuplje4. Kisiljevo5. Topolovnik6. Kumane7. Ostrvo8. Veliko Gradiste9. Pozezeno10. Kurjaee11. Djurakovo12. Popovaa13. Kusice14. Tribrode15. Srednjevo16. Kamijevo17. Desine18. CarevacComuna GOLUBAC1. Barie2. Bikinje3. Branicevo4. Brnjica5. Donja Kursevica6. Dobra7. Dvoriste8. Golubac9. Krivaca10. Kudres11. Milesevo12. Miljeviae13. Ponikva14. Radosevac15. Sladinac16. Snegotin17. Suvajiae18. Usje19. Vojilovo20. Vince21. Zitkovica22. Dusmania23. Klenje24. MrekovacComuna MAJDANPEK1. Boljetin2. Donji Milanovac3. Mosna4. Topolnica5. Klokoeevac6. Miroe7. GolubinjeComuna KLADOVO1. Kladovo2. Tekija3. Novi Sip4. Davidovac5. Kladusnica6. Kostol7. Mala Vrbica8. Velika Vrbica9. Rtkovo10. Korbovo11. Vajuga12. Milutinovac13. Velesnica14. Ljubieevac15. Brza Palanka16. Kupuziste17. Grabovica18. Reka19. Velika Kamenica20. Podvrska21. Petrovo Selo22. Manastirica23. RacicaComuna NEGOTIN1. Mihajlovac2. Radujevac3. Mala Kamenica4. Slatina5. Dusanovac6. Samarinac7. Milosevo8. Srbovo9. Vukevee10. Kobisnica11. Urovica12. Dupljane13. Vidrovac14. Negotin15. Vratna16. Jabukovac17. Mokranja18. Jasenica19. Veljkovo20. Eubra21. Karbulovo22. PrahovoII. În cazul infiintarii unor noi localităţi în zonele micului trafic de frontieră, includerea acestora în prezenta anexa se va face la propunerea Comisiei mixte permanente româno-iugoslave pentru micul trafic de călători.Schimbarea denumirii unor localităţi din zona micului trafic de frontieră de pe teritoriul unei părţi contractante se va comunică imediat pe cale diplomatică celeilalte părţi contractante.
 + 
Anexa 2Forma şi conţinutul permisului de trecere a frontierei româno-iugoslave în cadrul micului trafic de călătoriIFormatul permisului de frontieră: 10 x 14 cmCoperta: cartonCuloarea: gri închisImprimare: litere negre şi egaleII.Permisul de trecere a frontierei va fi tipărit în limba oficială a statului emitent, cu excepţia textului referitor la datele personale ale titularului permisului şi ale persoanelor înscrise în acesta, care se vor imprima şi în limba oficială a celeilalte părţi contractante.III.Pagina 1Denumirea şi stema statuluiPERMISpentru trecerea frontierei în cadrul micului trafic de călătoriSeria şi numărulPagina 2Fotografia: 3 x 4 cmTimbru secSemnatura personalăAcest permis de trecere a frontierei în cadrul micului trafic de călători are o valabilitate de… ani de la data eliberării şi da dreptul la patru călătorii în cursul unui an. Data şi locul eliberăriiL.S. SemnaturaPagina 3Numele şi prenumele _____________________Data naşterii ____________________________Locul naşterii____________________________Domiciliul ______________________________Minori _________________________________(numele, prenumele, locul şi data naşterii)________________________________________________________________________________Pagina 4Prelungirea permisului de frontierăValabilitatea permisului de frontieră se prelungeşte pînă la _________L.S. SemnaturaValabilitatea permisului de frontieră se prelungeşte pînă la _________L.S. SemnaturaValabilitatea permisului de frontieră se prelungeşte pînă la _________L.S. SemnaturaPaginile 5 şi 6Prelungirea şederiiŞederea se prelungeşte de la _____ la _________L.S. SemnaturaŞederea se prelungeşte de la _____ la _________L.S. SemnaturaPaginile 7, 8, 9, 10 şi 11Pagini rezervate pentru aplicarea stampilelor de trecere a frontierei de stat şi pentru menţiuni ale organelor de control al frontierei.Paginile 12 şi 13Menţiuni ale organelor vamale.Paginile 14 şi 15Loc rezervat pentru călătorii în cazuri deosebite.Pagina 16.În atenţia titularului permisuluiPosesorul prezentului permis poate trece frontiera pe teritoriul celuilalt stat prin punctele deschise traficului internaţional de călători, la orice ora, şi prin punctele deschise pentru micul trafic de călători, numai pe timpul zilei între orele 8-16, ora Republicii Socialiste România, respectiv 7-15, ora Republicii Socialiste Federative Iugoslavia.Durata de şedere în zona micului trafic de pe teritoriul celuilalt stat este de pînă la 6 zile.Înapoierea se poate face prin oricare punct de trecere cu condiţia ca titularul permisului, în deplasarea sa sa nu depaseasea zona de 15 km a micului trafic.În cazuri deosebite (naşteri, căsătorii, îmbolnăviri grave, decese), titularul permisului poate solicita organelor competente ale statului de reşedinţa aprobarea prelungirii dreptului de şedere cu încă cel mult 10 zile.Titularul acestui permis este obligat să respecte legile statului de reşedinţa.Încălcarea prevederilor Acordului privind micul trafic de călători sau a altor legi ale statului de reşedinţa atrage după sine interzicerea intrării sau a şederii pe teritoriul acestuia.În cazul pierderii, dispariţiei sau distrugerii permisului de trecere a frontierei pe teritoriul celuilalt stat, titularul acestuia este obligat sa anunţe imediat organele competente ale statului de reşedinţa. Aceste organe îi vor elibera o adeverinta care îi va servi pentru înapoierea în ţara.
 + 
Anexa 3Punctele deschise pentru micul trafic de călători sînt următoarele:1. VALCANI – VRBICA2. LUNGĂ – NAKOVO3. IOHANISFELD (Foeni I) – MEDJA4. GRANICERI (Foeni II) – JASA TOMIC5. NAIDAS – KALUDJEROVO6. MOLDOVA VECHE – VELICO GRADISTE – VINCE7. LIUBOTINA – DONJI MILANOVAC8. GRUIA – PRAHOVO––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x